Hong Kong style
Blijf op de hoogte en volg Edwin
16 Februari 2008 | China, Peking
Eindelijk een bericht vanuit HK! Het heeft even geduurd, omdat ik niet wil toegeven aan de gehaastheid waarin de mensen in China leven. Alles gaat hier veel te snel: het verkeer, de taal, het serveren van eten, zelfs de roltrappen moeten eraan geloven... Chaos.
De rit met de bus was de eerste kennismaking met HK. Al linksrijdend keken we onze ogen uit, vanuit het bovendek van de dubbeldekker.
We stapte uit in de buurt van Victoria Bay. De skyline van HK was hier mooi te zien en het was grappig te ervaren dat er in ons ook een klein Chineesje schuilt: een half uur daar--> 45 foto's. De Chinezen kunnen er nog wat van leren me dunkt.
De hoogtepunten voor mij waren de HIKE, het koffiedrinken bij ' The Best Coffee of the World' en de Felix-bar.
De Hike was van Lantau Island naar Victoria Bay en bracht ons door wouden wat het meest te vergelijken was met regenwoud. Als Steve Irwin's in spe liepen we de houtentrappen over, al zoekend naar enig leven. Snelle Jelle zag een wat uit de kluiten gewassen muis, wat een Possum bleek te zijn. Desalniettemin een mooie wandeling welke we eindigde in een vissersdorp. Wat mij opviel was dat alle huisjes daar leken op restaurantjes of barretjes. Overal is het druk met mensen en TLverlichting. Heel apart.
In de avond zijn we naar de Felix bar gegaan. Om daar te komen moesten we een 5-sterren restaurant door en de lift pakken en bij de 27e verdieping uitstappen. Daar aangekomen mochten we voor twee cocktails en een bier 28 euro betalen. En dit alleen voor een toilet bezoek, want vanaf de urinoirs is het mooiste uitzicht over de skyline. Al plassend en fotograferend daar 10 minuten lopen hannesen om een mooie foto te maken. Uiteindelijk gelukt, maar staat Jelle's one-eyed snake erop. Spijtig.
Koffie drinken is een mooie bezigheid en daar willen wij dan ook moeite voor doen. Kees met zijn arendsogen zag een bord met de 'best coffee of China'. Wij naar boven en met enige achterdocht de deur doorgegaan. Daar wachtte een viendelijke Chinees ons op in een oase van rust en adviseerde ons de Siriyaki-koffie aan. Wij mochten plaatsnemen in de koffie-hoek: een zwarte bank, chineese muziek op de achtergrond van rood en bruin behang;). Erg sfeervol en na een vijftal minuten serveerde hij de koffie. Het bord had niets dan de waarheid gesproken: heerlijk. Na 15 minuten met hem gesproken te hebben gingen we met een volle koffie-, chocoladekoekjesmaag naar buiten.
Hong Kong is een super stad. De mensen zijn ontzettend aardig, behulpzaam en bereidwillig. Wat ook opvalt is dat alles je wordt uitgelegd en je overal voor wordt gewaarschuwd. Om de meter zie je een bord met daarop: watch out slippery, watch your head, watch the gap, erg grappig. Daarnaast lopen om de meter mensen die de eventuele rotzooi op ruimen. Dit is wellicht wel nodig, want het is een bende als het om mensen gaat. Om dit in goede banen te leiden zijn zelfs pijlen op de weg geplaatst om alles goed te reguleren (niet dat iemand zich er aan houdt, maar toch..)
Zo juist sushi gegeten bij het meest masterlijke restaurantje in Hong Kong. Men gaat zitten aan een lopende band en de sushi komt langs je neus gerold. Door de overkill aan lekkers, zat ik al vol toen men de gamba-hapjes op de band hadden gezet, jammer...
Zo meteen de tas inpakken om morgenochtend om 6.00 uur de bus naar het vliegveld te pakken. Melbourne is de volgende halte. Daar zullen we twee dagen verblijven en ons avontuur vervolgen in Tasmanie al fietsend, op de hielen gezeten door de Tasmaanse duivel...
To be continued....
Greetings, Edwin.
16 Februari 2008 - 12:45
Wiet:
Heey edje!
Leuk verhaal. Volgens mij zijn jullie volop aan het genieten en zo hoort het! Ga zo door! Ik volg jullie van een afstandje!
Kus -
16 Februari 2008 - 12:51
Mark Aka Sturk:
Joeki,
Klinkt als een heus avontuur in the making..
Ben benieuwd naar the wildlife shizzle..
Peace out my brother from another mother.
X -
16 Februari 2008 - 13:45
Lauren:
Yo Edje,
Echt leuk om jullie zo te volgen! Goeie vlucht morgen en dan snel weer een verhaaltje!
Bye x LAU -
16 Februari 2008 - 14:12
Tes:
Heeej! Heel leuk wat van je te horen, klinkt allemaal geweldig, holy mac! Nu ook nog even foto's dr opzetten, ben ik benieuwd naar! Enjoy & take care, kus! -
16 Februari 2008 - 14:52
Tamar:
Hihi echt leuk geschreven! Goede reis en geniet ervan....
x -
16 Februari 2008 - 15:15
Anke:
Heeej duiveltje!
Ik heb je geen gedag meer kunnen zeggen, maar ik volg je verhalen op de voet.. dit wordt vast en zkr een mooi trip!
geniet ervan -
16 Februari 2008 - 16:14
Wansempjes:
geniet ervan, en doe rustig aan!
love you -
16 Februari 2008 - 17:41
Yas:
Eddie!
Wat klinkt dat geweldig tot nu toe!!
Have yourself a safe trip! Enjoy!
xxxxxxxxyas -
17 Februari 2008 - 07:10
Steven:
Damn son! Het is je geluk om me nu al jaloers te maken... Toen in gisteren in een restaurant in Haarlem stond te pissen was het uitzicht lang niet zo mooi. Honk Kong klingt als een ideale start voor jouw wereldreis. Enjoy the ride! XXX -
17 Februari 2008 - 08:50
Marcel En Mariska :
ga er heel veel van genieten maat en doe rustig an man spreek je laters weer mzzzzllll
17 Februari 2008 - 10:48
Adriaan En Rick:
Nou Ed een ervaring rijker,nu op naar Tasmanie heerlijk fietsen,denk om de blaren. Er zijn hier mensen die wel jaloers op je zijn o.a Wilco hij was gisteren hier en miste je al.
Hier gaat alles z'n gangetje.
groetjes van ons xx -
17 Februari 2008 - 11:13
Oscar + Daan:
Hey Ed,
Wij zijn ook zwaar jaloers! Klinkt al super en dit is pas het begin. Veel succes met het overleven van de cultuurshock zometeen!!
17 Februari 2008 - 12:40
Delia:
Hoi Edwin, nieuw land, nieuwe cultuur, ander hapjes.
Je hebt toch wel je fietsbroek meegenomen, want zadelpijn is niet fijn.
Lekker genieten van het Tasmaanse land in Australië. We blijven je volgen.
xx Delia -
17 Februari 2008 - 20:26
Nathalie En David:
Hé Edwin,
Leuk om wat van je te horen. Zo spreek je elkaar nooit, en zo kijken we iedere dag naar jouw ervaringen aan de andere kant van de wereld. We zijn erg benieuwd naar de rest.
Veel plezier daar!!!
David en Nathalie -
18 Februari 2008 - 07:34
Ian :
Goed dat het is begonnen Edwin! Ik wens je heel erg veel plezier, vergeet Nederland het komende jaar!
Groeten,
Ian -
18 Februari 2008 - 11:11
Sandra :
Hey Ed, wat een fantastisch verhaal... heb hem vol enthousiasme gelezen!! Nu al zoveel ervaringen rijker, lekker van genieten en vooral van het zonnetje daar!! veel plezier en we volgen je op de voet.
Xxxx -
18 Februari 2008 - 12:37
Basbo:
Klinkt goed Edje, ben jaloers.
Heel veel plezier verder!
18 Februari 2008 - 12:43
Wilco:
Klote dak je telefoontje miste!! Zat in gesprek bij een gemeente... Das weer een héél ander verhaal dan jouw verhalen daar in HK en waar je ook bent. Heb er goed last van dat je weg ben...nu al en eigenlijk niet te begrijpen, zo leuk ben je niet en je bent nog lelijk ook!!
X van je halve broertje! -
18 Februari 2008 - 13:11
Marja! (Annie Dus;)):
Doe je 't rustig aan met al je ervaringen?! Je moet nog een hele lange tijd hoor;) Klinkt allemaal bijzonder mooi en leuk! Maargoed dat wij hier allemaal niet jaloers zijn op verhalen zoals jij ze verteld! :D
Mooie man op de foto, als ze er daar meer van hebben, wie weet dat ik me daar ga vestigen!
Take care bitch!
X -
18 Februari 2008 - 13:42
Huib En Jannie:
leuk om te lezen jullie avonturen wij blijven jullie volgen geniet er van. -
18 Februari 2008 - 21:18
Klausie:
Hé vriendje,
mooi verhaal! Dat belooft al meteen wat!!
Ik vrees dat we de komende tijd nog veel meer van dit soort verhalen voor onze kiezen zullen krijgen ;)
Enjoy!!!!
Luv Klausie -
19 Februari 2008 - 12:04
Daniëlle:
Hey broertje,
Klinkt super allemaal!
Pa krijgt morgen de uitslag, waarschijnlijk volgen er nog wat onderzoeken...Ik heb beetje zitten neuzen, dus morgen weer hele spannende dag...En daarna is t weer onzeker,maarja 1st maar ff afwachten..
Dus voor jou genieten met volle teugen!!
Ik denk aan je!
xx -
19 Februari 2008 - 15:09
Pleuke:
Edje!!!
Klinkt helemaal geweldig jullie avontuur. En dit is nog maar het begin.
Ik blijf jullie volgen vanuit Spanje\Nederland.
Maakt niet uit waar we ons bevinden op deze aardbol, door het geweldige wonder internet zijn we toch altijd een beetje dichtbij elkaar :)
Geniet ervan en wacht met smart op weer nieuwe verhalen.
Dikke kus!!!!! -
19 Februari 2008 - 16:37
Jornt:
Joh man klinkt super allemaal. Leuk je verhaal trouwens. Ben benieuwd naar alle foto's.
Kusje en mind your step
Jorntje -
20 Februari 2008 - 14:16
Daniëlle:
Hey Ed,
Ff in kort over pa..Hij heeft longontsteking, waardoor de foto's niet te beoordelen zijn. Nu 10 dagen antbiotica, en over 3 wk weer CT-scan.. Weer afwachten dus...
Hoe staat t met de vakantiegangers?
Liefs Daan
Met Os gaat t ook goed, na de septumcorrectie. -
20 Februari 2008 - 15:03
Derek:
Hé Eddie,
Prachtige schrijfstijl man, we blijven je volgen (bij gebrek aan iets te doen hier)
Groeten eXXXin -
21 Februari 2008 - 11:54
Pitt:
Hé Sledwin,
Tijd niet gesproken, via google deze site gevonden. Klinkt allemaal goed joh! Veel succes en nog meer plezier daar, ik hou je in de gaten! ;-) xxx -
21 Februari 2008 - 22:41
Jacqueline ( Het zusje van Fiona ) Jornt & Fi -
22 Februari 2008 - 08:34
Mark Visschers:
He Edwin,
Je reis is dus van start gegaan!
Super, zo lekker ver van NL vandaan.
Leuk verhaaltje trouwens. Maar moest je niet naar een karaoke-bar, om je zang talent in HK te laten horen???
Ik blijf je volgen.
Groet,
Mark -
22 Februari 2008 - 21:56
Rick:
Hoi Ed, we horen niet veel van al het moois wat je daar ziet, komt het misschien door zadelpijn of ben je gebroken door het fietsen want het zijn behoorlijke ritten.
We zitten toch wel op mooie verhalen te wachten. Love R.A. -
23 Februari 2008 - 17:46
Dad:
leuke foto,s Ed gaat het fietsen al beter geniet ervan ,ik ben erg moe luie zweet komt eruit ,hg ook aan je wielermaatjes. -
07 Maart 2008 - 12:25
Jeroen (brandweer):
Heey edjo...
leuke verhalen allemaal.... geniet ervan en veel FIETS plezier!!!
Jeroen -
08 Maart 2008 - 22:09
Sidney:
Hey ed,
leuk seg al die verhalen!!!!!!
De volgende keer ga ik mee hoor!!!!!!
grtngs sidje